סוזי ואבא אבן
סוזי אבן הייתה אחותה של אורה הרצוג, רעייתו של חיים הרצוג.
אבן נולדה במצרים בשנת 1921, להוריה לאה ושמחה אמב”ש. בצעירותה למדה באוניברסיטה האמריקאית בקהיר ובשנים הראשונות לאחר הקמת המדינה התגוררה בארצות הברית בעקבות שליחות בעלה.
סוזי (שושנה) אבן הייתה פעילה ציבורית מובילה בתחום הבריאות, כאשר נודעה כנשיאה המייסדת של “האגודה למלחמה בסרטן” בראשה עמדה במשך עשרות שנים. בתקופתה בראש האגודה יזמה את “מבצע הקש בדלת” לגיוס תרומות למלחמה בסרטן ופעלה להעלאת המודעות למחלה בקרב הציבור בישראל.
בעלה של סוזי, (אוברי) אבא אבן, הוא אחד הדיפלומטים הנודעים בתולדות ישראל.
אבן נולד בדרום אפריקה בשנת 1915. אביו נפטר בילדותו ואמו הייתה מזכירתו של נחום סוקולוב, מראשי התנועה הציונית.
מגיל צעיר התבלט בפעילות המדינית, היה דובר שפות רבות ונחשב לנואם מצטיין. לאחר שירותו בצבא הבריטי הצטרף למחלקה המדינית של הסוכנות היהודית והיה לגורם מרכזי בקידומה של החלטת החלוקה 181 (כ”ט בנובמבר 1947).
לאחר הקמת המדינה היה השגריר הראשון של ישראל באו”ם ובמקביל כיהן כשגריר ישראל בארצות הברית. לאחר חזרתו לארץ, נבחר בשנת 1959 לכהן בכנסת מטעם מפא”י והיה לנשיא מכון ויצמן למדע.
בשנת 1960 נתמנה לשר החינוך בממשלתו של דוד בן גוריון ובשנת 1963 התמנה לסגן ראש הממשלה לוי אשכול. בשנת 1966 נתמנה לתפקיד המזוהה עימו ביותר: שר החוץ, תפקיד בו שימש במלחמת ששת הימים ובמלחמת יום הכיפורים. אבן היה לבעל מעמד עולמי אדיר ולקח חלק בעיצובן של החלטות מדיניות חשובות ביותר למדינת ישראל. הוא נודע בכינויו “הדיפלומט מספר אחת”.
בשנת 1974 עזב את הממשלה והמשיך לכהן כחבר כנסת. בשנות השמונים היה יושב ראש ועדת החוץ והביטחון של הכנסת והוא סיים את חברותו בכנסת בשנת 1988, לאחר קרוב לשלושים שנים. אבא אבן זכה בפרס ישראל בשנת 2001 והלך לעולמו בשנת 2002.
מעבר לקשר המשפחתי, סוזי ואבא אבן היו חברים קרובים ביותר לאורה וחיים הרצוג. אבא אבן היה זה שהציע לחברו חיים הרצוג לבקר בבית משפחת אמב”ש במצרים בדרכו לארץ ישראל וכך הביא להיכרות בין חיים לאורה הרצוג.